Ο Hellug βοηθάει και φέτος τα σχολεία


 

Τα τελευταία χρόνια ο Hellug προσπαθεί να τονώσει την παρουσία του linux στα σχολεία. Η πρώτη παρόμοια δράση για τη φετινή χρονιά έγινε την Τετάρτη 15/9 στο Δημοτικό Σχολείο Άγιος Ανδρέας στη Νέα Σμύρνη. Από τον Hellug παρόντες ήταν ο Richard Kweskin, που είναι και ο Πρόεδρος του Συλλόγου, και ο Ιάκωβος Στέλλας, ενώ από την πλευρά του σχολείου ήταν ο Διευθυντής Σπύρος Καρούμπαλης, ο μικρός Ιάκωβος και o Δημήτρης Παπαδόπουλος ως μέλος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων.

Το συγκεκριμένο σχολείο δεν έχει εργαστήριο Η/Υ αλλά έχει 6-8 υπολογιστές σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας. Οι υπολογιστές είναι όλοι Pentium 3 και Pentium 4 με 256MB ram καθώς και έναν κεντρικό sever με router ο οποιός είναι συνδεδεμένος με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (http://www.sch.gr). Σε όλους τους υπολογιστές είναι ήδη εγκατεστημένο το Ubuntu 8.04. Αποφασίστηκε να συνεχίσουν να δουλεύουν ως έχουν (standalone με κάρτες δικτύου).

Οι δασκάλες του σχολείου δεν έχουν πείρα με του υπολογιστές γενικότερα κι έτσι ο Richard Kweskin θα ξεκινήσει μια προσπάθεια ενημέρωσης και υποστήριξης με μαθήματα τα οποία θα γίνονται κατά τις πρωινές ώρες. Κάθε προσφορά για βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη.

Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να βοηθήσει την προσπάθεια του Hellug για τη διάδοση του ΕΛΛΑΚ στα σχολεία ή στην περίπτωση που έχετε κάποια πρόταση για βοήθεια σε κάποιο σχολείο παρακαλώ στείλτε μήνυμα στο board@hellug.gr

Εκδηλώσεις Δεν υπάρχουν

Ακολουθήστε τον HEL.L.U.G.

Credits Ιστοσελίδας